• darkblurbg

Zou mijn werk wel eens wakker liggen van mij?

Ik denk het niet. Toch krijg ik in mijn coachpraktijk regelmatig het volgende te horen:

  • Ik ben moe, ik slaap slecht en word s'nachts vaak ineens wakker.
  • Ik ben enorm onrustig en kan eigenlijk alleen nog maar aan werk denken.
  • Ik kan zomaar huilen om niks.
  • Ik heb pijn in mijn rug/buik/hoofd/.....
  • Ik herken mezelf niet in mijn reactie naar anderen.
  • Hoe heeft me dit nu kunnen overkomen? Ik begrijp het niet.

Helaas heb ik zelf ook ervaren wat het is om wakker te liggen van werk, me moe en onrustig te voelen, weinig energie te hebben en toch met volle drive er tegenaan te gaan. Gewoon even doorzetten, toch? Totdat mijn lijf ingreep en ik huilend achter mijn stuur zat, ik kon niet meer. Mijn eigen accu was leeg en zelfs de afwas doen was teveel. 

Ik schaamde me enorm. Hoe had dit nou kunnen gebeuren en wat moeten anderen wel niet denken? En ja, de omgeving had soms ook zeker het oordeel klaar. Toch maar weer de schouders eronder? Nee, ik wilde niet meer door op de oude manier. Het meest confronterende inzicht was dat ik niet meer wist wat ik leuk vond of wat me energie gaf. 

In mijn herstel ben ik me gaan beseffen dat je een actief proces doormaakt waarin je op zoek gaat naar jezelf en een nieuwe balans die werkt voor jou. Maar hoe doe je dat?

Stresscoaching is gericht op het leren herkennen van jouw persoonlijke stresssignalen en het op tijd leren handelen op basis hiervan zodat je klachten kunt voorkomen.  

De Valkuil

Juist de fase dat je weer wat meer energie hebt en terugkeert op je werkplek blijkt lastig. Je gaat je inzichten toepassen en merkt tegelijk dat je soms terugvalt in oud gedrag of dat je reacties uit de omgeving krijgt die niet altijd ondersteunend zijn. Maar één ding is duidelijk, je wil niet terug naar de situatie dat je uitvalt. Dat maakt dat sommige mensen heel voorzichtig worden. Anderen gaan er juist weer keihard tegen aan. Feedback en goede begeleiding helpen je om de juiste stappen te blijven zetten zodat je weer lekker in je vel komt te zitten en je je werk op een gezonde manier kunt doen.

 

De aanpak bestaat uit 3 fasen:

Fase 1. Rust en ontspanning

·        Klachten verminderen
·        Conditie verbeteren
·        Dingen doen die energie geven
·        Dingen laten die energie kosten 

Fase 2. Inzicht

·        Inzicht in de oorzaken van je situatie
·        Welke signalen krijg je, welke klachten heb je, hoe zijn deze ontstaan en hoe ga je er tot nu toe mee om?
·        Inzicht in je belemmeringen
·        Aanscherpen plan van aanpak 

Fase 3. Vaardigheden oefenen, belemmeringen oplossen

·        Toepassen van tips en technieken
·        Grenzen opzoeken, leren herkennen en bijsturen
·        Actieve begeleiding en feedback

 

Wil jij in 5 sessies naar hernieuwde energie? 

Maak hier een gratis afspraak


Ervaringen van klanten

A.F., 36 jaar

Eigenaar gezondheidscentrum

Ik werk nu meer uur dan ooit maar heb voor mijn gevoel ook meer energie en rust in mijn leven dan ooit

"Ik heb helemaal mijn draai gevonden in mijn nieuwe job als eigenaar van het Gezondheidscentrum. Het gaat goed met de business, er komen allemaal leuke dingen op mijn pad en ik ben zo gelukkig en blij met wat ik doe. Ik werk meer uur dan ooit maar heb voor mijn gevoel ook meer energie en rust in mijn leven dan ooit. Dat is zo fijn. Ik ben je nog elke dag zo dankbaar voor wat je voor me hebt gedaan, wat je me hebt geleerd en hebt meegegeven voor mijn toekomst. Dat geldt overigens niet alleen voor mijn werk, ook in mijn dagelijks- en gezinsleven. Ik raad je ook aan iedereen aan".