Wat is een ODC meting?

De ODC meting is een snelle en diepgaande manier om inzicht te krijgen in gedrag dat van nature goed bij je past.
Het is een unieke aanpak waarmee je je bewust wordt van je onbewuste drijfveren en daarbij behorende kerncompetenties.

Ook brengt de ODC meting in kaart waar je je in je ontwikkeling tot nu toe hebt aangepast aan wensen en eisen van de omgeving. Vaak zijn dit competenties die minder goed bij je passen en gedrag dat je mogelijk veel energie kan kosten in de dagelijkse praktijk.

 

Praktijkvoorbeeld 

"Ik zit niet lekker in mijn vel geeft de coachee aan. Ik ben moe en ik haal voor mijn gevoel niet eruit wat er in me zit. Maar ik weet niet goed wat dat dan is!' 

Na een verdere verkenning van zijn situatie besluiten we om de ODC meting te doen om een snel maar diepgaand inzicht te krijgen. Door het bespreken van de uitslag concludeert hij:
'Ik heb een aantal competenties ontwikkeld die niet goed bij me passen. Ik heb het gedaan vanuit een angst voor afwijzing besef ik me nu. Mijn servicegerichtheid is bijvoorbeeld heel goed ontwikkeld maar ik besef me dat ik van nature eigenlijk zelfstandiger wil opereren met eigen verantwoordelijkheid. Ik durfde deze verantwoordelijkheid vooralsnog niet te nemen uit angst voor afwijzing.  Dit heeft me op mijn plek gehouden en ik begrijp nu welke potentie ik nog kan ontwikkelen en wat ik wil loslaten.'

Hij voelt het als een ultieme bevestiging en we besluiten om vanuit hier richting te geven aan het coachtraject.  

 

Welk inzicht krijg je met een ODC meting?

Je krijgt inzicht in:

 • gedrag dat van nature bij jou past en wat je energie geeft.
 • gedrag dat je hebt aangeleerd en wat je onder druk energie zal kosten.
 • competenties die je kunt ontwikkelen.
 • competenties die voor jou minder goed te ontwikkelen zijn.
 • effectief gedrag en niet effectief gedrag in stresssituaties.
 • de mogelijke redenen dat je vastloopt in je huidige situatie.
 • wat er nodig is om jouw gestelde doel te bereiken.
 • een haalbare ontwikkelingsrichting en bijbehorende acties.
 • de keuze voor een loopbaan die écht bij je past.

 

Toepassingsmogelijkheden ODC meting

ODC is een uniek instrument voor persoonlijke ontwikkeling. Naast individuele coaching wordt het ook ingezet bij Strategische personeelsplanning. Denk hierbij aan de inzet van ODC bij aanname van personeel, POP cyclus, doorgroei, teamsamenstelling en outplacement.

 

Achtergrond en praktische informatie over de ODC meting

 • In de afgelopen 15 jaar ontwikkeld.
 • Gebaseerd op de psychologische theorie van C. Jung
 • Valide en betrouwbaar.
 • Snel, binnen 15 minuten wordt de meting online ingevuld.
 • Voor iedereen die vanuit zijn of haar natuurlijke kracht wil werken.

Zie voor meer achtergrond informatie www.odincompany.com

 

Wil je weten hoe je jouw potentieel kunt benutten? Maak dan een gratis kennismakingsafspraak met mij om te bepalen wat ik voor je kan betekenen. Je kunt me mailen: info@boschhuizencoaching.nl en je mag me natuurlijk ook bellen: 06-37196176.