Wat is visualisatie?

Onze psyche werkt graag met beelden.
Als ik je nu vraag: Denk NIET aan een roze olifant? Waarschijnlijk heb je nu een mooie roze olifant op je netvlies!
Ook onze communicatie is doordrenkt met beelden: ‘mijn hart brak’ , ‘Ik zit in de put’. Beelden blijven vaak veel krachtiger hangen dan woorden. Er is dus niks zweverig aan, iedereen heeft ze.

Visualisatie helpt je om jouw onbewuste innerlijke beelden bewust te maken. Naast je ratio spreek je dus een andere informatiebron in jezelf aan. Visualisatie geeft toegang tot de beelden en de betekenis ervan voor jou.  Beelden roepen gevoelens op, gedachten, emoties, een gewaarwording in je lijf of weer nieuwe beelden op!  Het beeld heeft daarmee een bepaalde betekenis voor jou en het geeft informatie die vaak van grote waarde is voor je persoonlijke functioneren of groei.  

Door ontspanning en begeleiding wordt je bewust van de innerlijke beelden en bespreek je naderhand de betekenis ervan. De verbeelding kan helpen om met een moeilijke situatie om te leren gaan. Het is een zeer krachtige manier om je onbewuste te laten spreken en het leidt regelmatig tot prachtige doorbraken in iemands functioneren.

 

Wil jij bewuster worden van deze innerlijke informatiebron? Maak dan nu een gratis kennismakingsafspraak om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Je kunt me mailen: info@boschhuizencoaching.nl of je mag me natuurlijk ook bellen: 06-37196176.